Foredrag: Guds søn.

Skydebanevej 2, 9000 Aalborg

Guds søn.

v/Anders-Christian Lund Jacobsen, professor, Aarhus Universitet

Tanken om, at Jesus fra Nazareth er Guds Søn, er kristendommens grundlag. Uden denne forestillingen ville kristendommen ikke eksistere. Forestillingen er så indgroet i dansk kultur og tradition, at vi ofte ikke tænker nærmere over, hvad den betyder.

Ved nærmere eftertanke rejser der sig mange spørgsmål: kan Gud have en søn, der også er menneske; var Gud kun menneskelig dengang Jesus levede i Nazareth og omegn? Hvorfor fik Gud en menneskesøn? Giver det mening i det 21. århundrede at tro på en Gud, der er blevet menneske? Disse og andre spørgsmål drøftes i foredraget.

Der er fri entré, men tilmelding er nødvendig.

Tilmelding skal ske til Folkeuniversitetet Aalborg. Tilmeld dig her.

Foredraget er arrangeret af Folkeuniversitetet Aalborg.

Dette er andet foredrag under emnet Hvad skal man tro?

I søndagens gudstjeneste bekender menigheden i kirker landet over uge efter uge sin kristne tro i den såkaldte trosbekendelse. Men hvad er det egentlig, vi tror på?

Med udgangspunkt i trosbekendelsens tre artikler udsætter vi Gud Fader, Gud Søn og Gud Helligånd for en nærmere undersøgelse i en foredragsrække på tre. Vel mødt til gode foredrag, frisindet diskussion og en varm kop kaffe eller to i Vesterkær Kirkes sognesal.