Foredrag: Guds søn.

Skydebanevej 2, 9000 Aalborg

Guds søn.

v/Anders-Christian Lund Jacobsen, professor, Aarhus Universitet

Tanken om, at Jesus fra Nazareth er Guds Søn, er kristendommens grundlag. Uden denne forestillingen ville kristendommen ikke eksistere. Forestillingen er så indgroet i dansk kultur og tradition, at vi ofte ikke tænker nærmere over, hvad den betyder.

Ved nærmere eftertanke rejser der sig mange spørgsmål: kan Gud have en søn, der også er menneske; var Gud kun menneskelig dengang Jesus levede i Nazareth og omegn? Hvorfor fik Gud en menneskesøn? Giver det mening i det 21. århundrede at tro på en Gud, der er blevet menneske? Disse og andre spørgsmål drøftes i foredraget.

Der er fri entré, men tilmelding er nødvendig.

Tilmeld dig her.

Foredraget er arrangeret af Folkeuniversitetet Aalborg.

Dette er andet foredrag under emnet Hvad skal man tro?

I søndagens gudstjeneste bekender menigheden i kirker landet over uge efter uge sin kristne tro i den såkaldte trosbekendelse. Men hvad er det egentlig, vi tror på?

Med udgangspunkt i trosbekendelsens tre artikler udsætter vi Gud Fader, Gud Søn og Gud Helligånd for en nærmere undersøgelse i en foredragsrække på tre. Vel mødt til gode foredrag, frisindet diskussion og en varm kop kaffe eller to i Vesterkær Kirkes sognesal.